Dermatita atopică – subiect tabu?

                         dermatita-468x311
   Aud din ce în ce mai multe cazuri cu referire la dermatita atopică a bebelușilor din ziua de azi. Sute de subiecte legate de această temă, deschise pe forum-urile de mămici, zeci de întrebări și nelămuriri, părinți îngrijorați de această problemă.
   Dermatita atopică, sau eczema în termeni populari, este o afecțiune a pielii la bebeluși, o boală cronică, întâlnită în cele mai multe cazuri, pe coate sau pe genunchi.
Din fericire, nu este contagioasă și nici infecțioasă, dar dacă micuțul tău se scarpină foarte tare, există riscul de a pătrunde bacterii și de a provoca infecții.
La bebeluși, dermatita atopică apare undeva între săptămânile 4-12. Cele mai afectate zone sunt: fața, gâtul, coatele, spatele genunchilor. Cea mai afectată zonă este cea a obrajilor: apare inflamarea zonelor, uscarea pielii, iar în cazul infecțiilor pot apărea și crustele. Câteodată, aceste simptome pot apărea și pe scalp.
   Dacă cumva, în familie există persoane care suferă de alergii, sau care au avut asemenea probleme cu dermatita în copilărie, există riscul ca și nou-născuții să moștenească această boală. De asemenea, dacă micuții suferă de astm, sunt mai predispuși în a suferi de dermatită atopică.
După cum spuneam mai sus, dermatita atopică este o boală cronică, ereditară și care nu poate fi vindecată complet, însă poate fi ținută sub control cu ajutorul unor tratamente speciale și a unor creme. Cremele trebuie să fie profund hidratante, să reducă sensibilitatea și să pătrundă ușor în piele. Totodată, dacă există zone infectate, se pot administra antibiotice.
   Tot ceea ce trebuie să faceți este să acordați o atenție sporită acestei boli, este necesară baia zilnică, cu apă călduță și evitarea săpunurilor și a altor produse cosmetice clasice și cu parfum!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: